Извештаји акција

Акција дарујмо на Видовдан

Хуманитарна организација „Косовско Поморавље“ покренула је акцију прикупљања помоћи за бебе које се рађају у Пасјану. Уз помоћ добрих људи, желимо помоћи младим мамама и једином српском породилишту у Косовском Поморављу.

Прикупљеним средствима обезбедићемо неопходна средства за бебе у њиховим првим месецима, спаваћице за породиље, опрему за бебе, флашице, дуњице, памперс, млеко за бебе, хигијенска средства за бебе. Планирано је да на Видовндан, чланови организације мамама и њиховим бебама, дарују пакете. Међутим, овде се акција не завршава. Трудићемо се да од Видовдана сваком новорођенчету дарујемо пакет и на тај начин поспешимо пораст наталитета. Њима је ова помоћ од великог значаја јер становништво Косовског Поморавља већ годинама живи на рубу сиромаштва.

Број новорођених беба порастао је од када се отворило прво породилиште 2015. године у Пасјану. Овог месеца у Пасјану рођено је шеснаест беба, а са првим корацима малишана шириће се и српски дух у Косовском Поморављу. Видовдански завет нас стално подсећа на опредељење за хришћанске вредности, које требамо предати будућим нараштајима. То је једини пут опстанка Срба на простору Косова и Метохије.

Видовдан је за нас симбол духа, народа и вере у боље сутра – док нам се деца рађају наша будућност је светла.

Овом приликом молимо све добре људе који су у могућности да помогну, како бисмо што брже и ефикасније деловали.

Сврха уплате: За бебе са Космета