Завршене акције

Донација књига у Витини, знањем чувамо сећање на 17. март

Симболична донација 320 књига за школу у Витини, на годишњицу мартовског погрома, порука је да знањем чувамо сећање на 17. март 2004.

О.Ш. “Младен Марковић” у Витини

17. март сваке године подсећа на најтеже дане за Србе на Косову и Метохији и опомиње да не заборавимо кроз каква страдања је овдашњи народ прошао не били сачувао своју кућу, име и порекло.

Због тога смо ову тешку годишњицу обележили донирањем књига ученицима ОШ „Младен Марковић“ у Витини. Са жељом да наша деца убудуће знањем бране и чувају своје и туђе, да поштују све људе, али и да буду поносни на своје порекло и нацију.

Само тако ћемо одати почаст свим невино настрадалим жртвама нашег народа и обновити наше спаљене светиње и угашена огњишта.

17. март – ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Из Витине је после рата отишло више хиљада Срба, а након погрома 17. марта остало их је још педесетак. Срби у Витини и данас живе у страху од поновних напада, а деца и одрасли избегавају да се крећу ван школског и црквеног дворишта. Некада мултиетична, данас је Витина средина где Срби, тек по потреби, могу да прошетају.

Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!

Донације

Оставите коментар