Завршене акције

Нови ЕКГ апарат за болницу у Пасјану

Хуманитарна организација Косовско Поморавље у сарадњи са студентима Београдског универзитета, окупљених око организација Систем вредности и Српски политички форум, донирала је нови ЕКГ апарат, у износу од 236.640 динара, болници у Пасјану.

Услуге Интерног одељења у Пасјану користи близу 20.000 пацијената из Косовског Поморавља и околине. У оквиру одељења на располагању је специјалистичко-интернистичка служба посвећена лечењу акутних и хроничних болести попут дијабетеса, високог крвног притиска и кардиоваскуларних болести.

„Апарат који смо добили је врхунског квалитета. То је професионални, дигитални апарат, високе резолуције, тако да смо изузетно задовољни и захвални свим студентима и члановима организације Косовско Поморавље“, нагласио је доктор Зоран Перић директор болнице.

Овогодишња акција студената из Београда под називом „Осмех за Космет“ превазишла је очекивања организатора, а интересовање младих да учествују било је веома велико.

„Средства смо прикупљали на трибинама које су се бавиле питањем Косова и Метохије, али и на хуманитарним забавама. Посећеност је била изузетно велика и то нам је посебно драго. Приликом донирања нам је било најважније да помогнемо на прави начин, оним што је најпотребније. Због тога је избор пао на болницу, као нешто што је свима неопходно“ објаснила је Наталија Пауновић са Факултета политичких наука.

Чланови организације Косовско Поморавље уручили су, данас, један од најсавременијих ЕКГ апарата Интерном одељењу у Пасјану, уз поруку да је подршка свим српским институцијама важан допринос останку Срба на Косову и Метохији.

„Веома смо захвални студентима из Београда који су, поред свих студентских обавеза, издвојили много времена у протеклој години за прикупљање донација, како би помогли свом народу на Косову и Метохији. Драго нам је да су средства донирана на овај начин, јер ће тако бити на корист свима нама који овде живимо. Ово је једна у низу акција коју смо реализовали за болницу и планирамо да их буде више“, реко је председник организације Никола Васић.

Организација Косовско Поморавље до сада је више пута помагала болницу и породилиште у Пасјану медицинским апаратима и опремом за породилиште.

Медицински апарати за болницу у Пасјану

Колевке за породилиште у Пасјану

Породилиште као стожер опстанка

Породилиште у Пасјану на Видовдан

Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!

Донације

 

Оставите коментар