Помогли смо

Помоћ шесточланој породици Стојковић

„Доброта много зна и може, а говори само осмехом“ говорио је некада Иво Андрић.

Осмехом је данас говорила породица Стојковић из Доњег Мочара. До срца Срђана, Милице, Филипа, Луке, Данијела и Дуње данас је допутовала хуманост из дијаспоре.

Највећу захвалност дугујемо нашем највећем донатору госпођи Виолети Зафировски из Швајцарске. Она је својим примером показала да за хуманост не постоје границе.

Мотивисана идејом хуманитарног турнира, Виолета је донирала новац Хуманитарној организацији „Косовско Поморавље“ са циљем да помогне некој од породица и установа са простора Косова и Метохије.

У организацији госпође Сандре Јанићијевић и господина Горана Мекића, одржан је хуманитарни турнир у Израелу на коме су прикупљена средства за Србе са Косова и Метохије. Њихова идеја мотивисала је Виолету и друге људе широм света да помогну нашем народу.

Данас су чланови наше организације породици Стојковић уручили материјал за малтерисање куће. Сви Стојковићи су до данас живели у једној соби. Срђан и Милица нису имали услова да адаптирају кућу за своју породицу. Данас се и тај проблем решио, Стојковићи ће од сада моћи да живе безбрижније и срећније.

Донација наших пријатеља из дијаспоре, само је једна у низу планирана да се у сарадњи са Хуманитарном организацијом ,,Косовско Поморавље” донира угроженим породицама са Косова и Метохије.

Сарадња са Србима у расејању од великог је значаја за српски народ који живи у нашој јужној покрајини и један од најбољих начина да се услови живота нашег народа побољшају, а свакодневни проблеми са којима се суочавамо умање и подржи опстанак српског живља на Космету.