Помогли смо

Помоћ за пет породица на Косову и Метохији

Помоћ Удружења Краљевина Србија

Чланови хуманитарне организације “Косовско Поморавље“ има ли су част да током викенда од 17-19. августа у Косовском Поморављу угосте чланове Удружења „Краљевина Србија“.

„Краљевина Србија“, монархистичко удружење које ради под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, највећа невладина организација у земљи, током викенда од 17 – 19. августа организовало је хуманитарну мисију, приликом посете Пасјану, Будризи, Партешу и Ораховцу уручена је хуманитарна помоћ, као дар ове организације. Хуманитарну помоћ добило је пет социјално најугроженијих породица на простору Косова и Метохије.

Чланови удружења „Краљевина Србија“ посетили су породицу Симић из Пасјана, приликом посете даривали су им хладњак, школски прибор и играчке за најмлађе чланове.
Породици Анђелковић из Будриге удружење је даривало фрижидер који је њима био неопходан, а Јовану, Вељка и Богдана обрадовали разноврсним поклонима. Породици Симић из Будриге чланови су уручили хладњак, телевизор, пакетиће за Јовану и Анастасију и том приликом усрећили девојчице, а Срећко истиче највреднји поклон за њега то што је стекао нове пријатеље.

Чланови удружења нису заборавили ни породицу Стојковић из Партеша, уручили су им хладњак, усисивач, рачунар и пакетиће. Лазару и Славици Казић из Ораховца уручена је машина, а њиховој деци Сретену, Вељку, Анђлији и Лидији школски прибор.

Хуманитарна помоћ је у највећој мери обезбеђена средствима које је прикупила Хуманитарна организација „Lifeline” из Чикага, као и индивидуалним донацијама чланова удружења.
Поред хуманитарне помоћи коју су породице добиле, мештани српских села у Косовском Поморављу овом посетом добили су наду да нису заборављени и ветар у леђа за очување својих огњишта. Хуманитарна организација „Косовско Поморавље“ захваљује се удружењу „Краљевина Србије“ , Његовом Краљевском Височанству Престолонаследнику Александру, Хуманитарној организацији „Lifeline“, као и шефу бироа за Косовско Поморавље господину Зорану Стојковићу.