Помогли смо

Помогли смо Сергеју и Анастасији

У Клокоту, надомак Витине, у старој и скромној кући живе Јадран и Василија Спасић са својом децом Сергејем и Анастасијом.

Породици Спасић недавно је обећана изградња новог дома. Док с нестрпљењем очекују почетак радова, сви чланови бораве у једној просторији која је тесна и неудобна.

У жељи да Спасићима олакшамо тренутну свакодневницу, одлучили смо да уз помоћ наших донатора из дијаспоре дарујемо нове дечије кревете и ормар који ће значајно уштедети њихов животни простор.

Захваљујемо госпођи Виолети Зафировски из Швајцарске на указаном доброчинству.

Њена је пажња и брига усмерена ка угроженим српским породицама на Косову и Метохији и пријатељској сарадњи са Хуманитарном организацијом Косовско Поморавље, у оквиру које је у протеклом периоду спроведена и акција за помоћ породици Стојковић.

Верујемо да солидарност и одговорност према заједници морају бити темељ не само наше организације, већ и темељ опстанка српског народа на Косову и Метохији. Из тог разлога циљеви су нам и даље усмерени ка томе да се људима који овде живе, пре свега обезбеде неопходни материјални услови и да се слика сурових услова живота Срба из јужне српске покрајине истински поправи.

Свесни смо потребе за системским променама које би људима улиле наду у бољу будућнот и останак младих, али на том путу не смемо занемарити чињеницу да многа домаћинства, попут Спасића, живе само од социјалних давања.

Деца попут Сергеја и Анастасије не снивају о великим стварима, желе да се пре одласка у школу наспавају у свом удобном кревету. Зато им не смемо давати лажна обећања, али им морамо показати да нису заборављени и да се заједно боримо за лепше детињство сваког нашег детета.

Како је Вук Караџић говорио: , „Ако свако уради онолико колико је способан, неће народ пропасти“.