Живот на КиМ

Радујте се, Христос Васкрсе!

„Радујте се!“, рече Господ Исус.

Лепота Божија спасава свет. Радујмо се и веселимо на дан радости вечне, дан који створи Господ. Радујмо се, дан је када је Христос доказао своју Божанску моћ и победивши смрт услишио жеље праведника.

Радујмо се објављујући Васкрсење Христово! Радујмо се тријумфу живота! Радујмо се сматрајући Христа победником! Радујмо се јер смо деца Божија! Радујмо се потомци смо Саве Немањића! Радујмо се наследници смо Лазареви! Радујмо се Царству небескоме!

Када је Свети апостол Тома додирнуо тело Васкрслога Христа и тиме заувек спасао људе невере, тада је и свако наше оправдање за неверовање у Васкрсење заувек нестало. Зато се и Свети Сава одрекао царске круне и овенчао српски народ венцем вечнога Христовог спасење. Тако је и свети кнез Лазар повевши хрисољубиву војску у битку за Крст часни, слободу и правду Господњу, био свестан да води читав свој хришћански народ на пут у смрт и страдање, али једини пут који води до васкрсења, прочишћења и вечне славе српског народа. Радујмо се зато данас што имамамо наше Косово и Метохију, нашу народну Голготу како је говорио Владика Николај, наше духовно и морално васкрсење, оно што нас је учинило великим народом и зауставило наше морално распадање, наш вечни понос и чистилиште свести свих покољења до краја времена! Радујмо се јер нам показа Господ љубав своју и жртвом својом искупи грехе наше! Радујмо се и у радости станимо и данас под барјак Лазарев и као следбеници његови одолевајмо и истрајавајмо на овом страшно месту верујући у васкрсење! Радујмо се, јер ко претрпи до краја тај ће се спасти!

Радујмо се, све ће добро бити!

Радујмо се,

Христос васрксе из мртвих, смрћу смрт уништи, и онима који су у гробовима живот дарова!

Срећан и благословен Васкрс жели вам Хуманитарна организација Косовско Поморавље! Нека вам Господ подари љубави, здравља и мира и браћи нашој на Косову и Метохији снаге и добре воље да остају на светој српској земљи!

Христос Васкрсе!