Извештаји акција

Шанса за опстанак

У данашње време када нам прети изумирање, у селу Стража, надомак Гњилана, живи деветочлана породица Димић. Живот јужно од Ибра није нимало лак, а нарочито када имате осморо деце, а могућности за зараду готово да не постоје. Међутим, то није спречило породицу Димић да се врати на Космет и ту остане. Овај млади брачни пар […]

У данашње време када нам прети изумирање, у селу Стража, надомак Гњилана, живи деветочлана породица Димић. Живот јужно од Ибра није нимало лак, а нарочито када имате осморо деце, а могућности за зараду готово да не постоје.

Међутим, то није спречило породицу Димић да се врати на Космет и ту остане. Овај млади брачни пар истиче да их невоље нису спречиле у испуњавању сна – да њиховим огњиштем одзвања смех деце.

Њихова деца: Тамара (14), Биљана (13), Богдан (11), Бојана (10), Димитрије (8), Емина (5) и Илија (1) свесна су мука и борби које родитељи воде како би им обезбедили нормалан живот. Ових дана радују се новом члану породице који ће озарити њихов дом.

Породици Димић сазидана је кућа од стране канцеларије за КиМ, то је свакако био велики почетак за њихов нови живот и опстанак. Наша мисија јесте да им помогнемо да опстану на Косову и Метохији.

Међутим, деца расту, а самим тим и потребе, немаштина је свуда око њих, једва да успевају да се изборе са проблемима.Ови поштени и вредни људи испричали су нам своје планове –поред свега не планирају да оду, већ желе да остану на Косову. Далибор истиче да би му неколико оваца (кад би имао) помогло да прехрани своју породицу.

У време када јуримо за материјалним стварима и статусом, невероватно је да један човек сања о стаду оваца, како би могао да опстане и нахрани осморо деце. Због положаја села и услова, породица Димић жели да се бави сточарством.

У кући нема веш-машине, а мајка Зорица, која је тренутно у другом стању, сваког дана пере веш на руке. Испричала нам је да би јој веш-машина олакшала свакодневне обавезе и да би тако имала више времена да се посвети својој деци. Хуманитарна организација „Косовско Поморавље“ потрудиће се да обезбеди веш-машину породици Димић, како би Зорица могла да се у потпуности посвети потребама своје деце.

Овом приликом позивамо све људе да помогну породици Димић из Страже. Свака помоћ је добродошла, а они ће својим опстанком и останком улепшати Поморавље.

Донације можете извршити путем PayPal налога или директно на број жиро рачуна, назнаком “За Димиће”