Завршене акције

Ваша посета нам је највећа подршка

Пријатељи наше организације, окупљени око манастира Светог архиђакона Стефана у Сланцима, код Београда, други пут ове године, посетили су српске породице са Косова и Метохије и уручили помоћ.

Заједно са нама, обишли су 7 породица у Косовском Поморављу и упознали се са животом Срба са југа Космета. Оно што је након посете свима остало као најјачи утисак, јесу речи једног од наших домаћина: „Ваша посета нам је највећа подршка. Она је вреднија од сваке помоћи!“

Подршка ђацима са Косова и Метохије

Породици Денић из Извора, са троје деце, поклонили смо лаптоп, који је деци потребан за праћење онлајн наставе.

Николи Денићу средњошколцу из Страже, који је тренутно једини дечак у махали, донели смо таблет. Он је врло вредан и одговоран и веома посвећен учењу и школи.

Посета највећа подршка

Коретиште је српско село, најближе Гњилану, у коме смо обишли два домаћинства. Шесточлану породицу Стојковић која живи од минималних примања. Породица се издржава од дневнице коју домаћин Драган Стојковић заради код Албанаца, трпећи свакодневне провокације. И породицу Филиповић са троје деце, која је за 22 године први пут добила помоћ. Породицама је уручена донација од по 500 евра.

Драгану Марковићу пољопривреднику из Кметовца који сади пластенике помогли смо да замени најлон и конструкцију на пластеницима коју је уништило невреме.

У Манути смо обишли петочлану породицу Јовић која живи од пољопривреде, а остала је једина у махали. Донација од 500 евра намењена је за изградњу просторије за сирење млека, за коју је наша организација недавно покренула акцију.

Такође у Зебинцу, били смо код породице Костић, која има петоро деце и ради своје имање. Костићима смо, овога пута, донирали шпорет на дрва.

Заједно за нову хармонику за браћу Стојковић

За крај наше посете, обишли смо и младе музичке таленте Косова и Метохије, Јована и Николу. Браћа Стојковић су наши најбољи хармоникаши који су да сада освојили преко 30 значајних награда. Тренутно је у току наша акција за куповину нове хармонике браћи Стојковић коју су донацијом од 500 евра подржала и наша браћа из Сланаца.

Јован и Никола Стојковић

Наша организација се, у име свих породица којима смо помогли, и у име Срба са Косова и Метохије захваљује браћи из Сланаца на искреној, братској љубави и несебичној помоћи. Надамо се да ћемо и убудуће заједно помагати породицама и младима са Космета који су највећи понос и највећа светиња овог краја.

Позивамо вас да нам се прикључите и подржите наш рад за опстанак и останак на Косову и Метохији!

 

1 коментар

Оставите коментар