Живот на КиМ Завршене акције

Хуманитарна акција за помоћ старијима

У оквиру акције за помоћ старијима, данас смо обилазили старије суграђане који живе сами и са врло скромним старачким приходима. Овом приликом поделили смо помоћ у виду неколико пакета са храном. Баке и деке о којима се нико не стара свакодневно се суочавају са великим проблемима. Често заборављени и усамљени немају довољно ни хране, ни осталих потрепштина, али им највише недостаје друштво.

Због тога смо одлучили да у току предстојећих акција посећујемо старије људе који живе сами и потребна им је помоћ. Сматрамо да због усресређености на младе и породице са децом којима је потребна највећа подршка, никако не смемо заборавити на најстарије и да морамо бринути о њима.

Бака Милена живи сама у старој кући своје мајке у Гњилану. Иако од 1999. године и првих неколико година после рата нема проблеме са Албанцима, кућа је окружена препознатљивом Кфоровом жицом. Постављена је да неко не би прескочио зид и узнемиравао одавно утихнуо и једноличан живот једне старице. Дуже време је нико није посећивао нити је долазио неко из институција које брину о старијима.

Од минималне пензије каже може да се преживи, али не стиже да се купи или поправи оно што зафали по кући. За предстојећу зиму јој је потребна нова грејалица, а бака Милена није успела да уштеди довољно новца да би je купила.

Искрену радост због нашег доласка, као права српска домаћица, није се ни трудила да сакрије. У знак захвалности и добродошлице бака Милена је направила и колаче, да нас, каже, не би дочекала празних руку.

У Доњој Будризи код бака Велике, такође смо дочекани раширених руку. После смрти свога мужа остала је да живи сама, да чува кућу и одржава читаво домаћинство. Има велику башту око које се занима и гаји све што јој потребно, а што остане подели комшијама.

Веома нам је драго да смо данашњом акцијом успели да обрадујемо наше драге баке Милену и Велику. Позивамо све који су у могућности да својим донацијама подрже да се са оваквом акцијом настави.

Волели бисмо да својим примером подстакнемо људе на Косову и Метохији, нарочито младе да не забораве да иако су нам многе могућности системски ускраћене и даље нам нико не може забранити да ми сами будемо ту једни за друге.

Испред сваког од нас стоји велика  појединачна борба за опстанак, али само заједно можемо остати своји на своме!

Донације можете уплатити на три начина:

– Уплате можете извршити на Пејпал налог
https://www.paypal.com/paypalme/kosovskopomoravlje

– Жиро рачуни
205-266929-36 (Комбанк)
160-6000000743964-30 (Интеза)
– Уплате преко девизних рачуна
https://www.kosovskopomoravlje.org/donacije/

Оставите коментар