Завршене акције

Најбољи на првом месту

Видосав наш понос

Стручњаци савременог доба упозоравају на све већи тренд одласка наших најинтелигентнијих и најплодоноснијих чланова друштва.
Апелују да се тај тренд спречи, у супротном, нашли бисмо се као друштво на ивици разарања. Млади у потрази за бољим животом све више одлазе у земље западне Европе. Сиромаштво више није ствар појединца, већ ствар друштва. Доброчинство би требало бити морални императив за све нас.

И док нам најпаметнији одлазе, млади Видосав Васић сања о томе да својим талентима и знањем једног дана помогне будућем развоју науке у Србији. Видосав Васић ученик је седмог разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Партешу – једном малом селу на Косову и Метохији. Одличан је ученик, добитник многобројних награда које сведоче о његовом изванредном интелекту.

Његов живот није нимало блистав као његов ум. Видосав живи у осмочланој сиромашној породици, која је испуњена срећом и љубављу. Чланови породице су веома поносни на Видосава. Живе у јако тешким егзистенцијалним условима, те нису у могућности да му пруже неопходне ствари за образовање. Видосав истиче да му пружају нешто највредније, а то је љубав и подршка, нешто што се новцем не може купити.

Наставници, вршњаци, директорка школе, само су неки од многобројних сведока Видосављевог талента за математику и информатику.

Добри људи из фирме Vuccom Spedicija.doo на челу са директором Здравком Перићем, помогли су да усрећимо Видосава и чланове његове породице. Поклонили су младом Видосаву рачунар у нади да ће му помоћи у даљем развоју његових таленaта, и учинити му слободно време креативнијим. Видосав је пресрећан због поклона, а његови родитељи захвални добрим људима.

Овом приликом апелујемо на све људе доброг срца који су у могућности, да помогну осталим малишанима на простору Косова и Метохије.