Догађаји

Нећу бригу – хоћу игру и књигу

Позивамо вас на догађај Хуманитарне организације Косовско Поморавље „Нећу бригу – хоћу игру и књигу!“ који има за циљ да сакупи новчана средства за реализацију Летње школе у Братиловцу намењене деци која живе усамљено у малим енклавама на Косову и Метохији.

Догађај ће се одржати 10. априла од 18 часова на Учитељском факултету Универзитета у Београду (Краљице Наталије 43) у Свечаној сали, а уважени говорници су проф. др Ранко Рајовић, реномирани специјалиста интерне медицине и неуроендокринолог, шеф Катедре за неуронауке у васпитању и образовању на Педагошком факултету у Копру, проф. др Вера Радовић редовна прфесорка на Учитељском факултету Универзитета у Београду, аутор неколико књига, студија и радова из области дидактике образовања и професионалног развоја учитеља и наставника, и наша Марија Васић Дипломирани новинар и комуниколог из ХО Косовско Поморавље.

Пријави се за догађај: https://forms.gle/Dt7vPLPdJspEgUHV7 

Догађај је хуманитарног карактера и потребно је да сакупимо новац за децу која током распуста немају могућност да се друже са другарима, јер у њиховим селима нема друге деце осим њих.

Наш другар Боки из Братиловца, код Косовске Каменице, једини је предшколац у свом селу. Током прошле летње школе упознао је нове другаре, играо се и учио са њима. Његова жеља је да и ове године добије прилику да се дружи у летњој школици, уместо да распуст проводи сам.

Када би свако од нас дошао на трибину и издвојио 400, 500 динара или колико год може, Боки, али и много других његових вршњака би имали могућност да једном годишње посете летњу школу у Братиловцу, да се играју са својим вршњацима, да уче кроз игру, имају излете и да макар једном у години заиста буду деца која осећају шта значи одрастати безбрижно, размишљати о игри и другарима, шетати слободно

Уколико желите да помогнете деци са Косова и Метохије који живе по енклавама, позивамо вас да се придружите нашем догађају 10. априла од 18 часова на Учитељском факултету и да заједно стварамо лепе успомене малишанима омогућавајући им школу кроз донације.

Пријави се за догађај: https://forms.gle/Dt7vPLPdJspEgUHV7

Оставите коментар