Акције у току

Обновимо школу у Братиловцу

Пре нешто више од годину дана, одлучили смо да вас позовемо да обновимо школу у Братиловцу, код Косовске Каменице.

ва након рата 1999. године сав инвентар је покраден

Поново се чује звоно на школи у Братиловцу!

Данас у овом селу живи петоро деце. Учитељ и наставници редовно долазе и држе им наставу. Школска зграде привремено је преуређена и омогућени су скромни услови за извођење наставе.

Иако школи у Братиловцу треба доста улагања, очуваност зграде, околина и воља запослених у ОШ „Десанка Максимовић“ из Косовске Каменице да сачувају ово одељење враћа наду да би и школа и само место могли да оживе.

Летњи камп у Братиловцу

Специфично је да се школа налази на око 800 метара надморске висине. Због тога Братиловце одише чистим ваздухом и поседује огромна природна богатства. Удаљено је десетак км од града и погодно за излете и боравак у природи. Такво место, сасвим је климатски погодно за рекреативну наставу и школу у природи.

Наша организација, заједно са управом школе, одлучила је да заједничким снагама обновимо школу у Братиловцу и опремимо мали камп за наставу на отвореном. У оквиру кампа ће се, током лета, организовати различите радионице и излети, садржај намењен деци из удаљених села и издвојених одељења која броје тек неколико, а често и једног ученика. Тиме бисмо бројним малишанима испунили жељу да летњи распуст проведу са другарима и имају прилике да се играју, уче и баве спортом.

Корак по корак до дечијег раја у Бартиловцу

До сада смо, у сарадњи са матичном школом, санирали већа оштећења на згради. Обновљени су зидови, избетониран је под, постављена улазна врата и прозор. Последња и највећа инвестиција за школу је комплетно нови кров, чије је постављање коштало 7517 евра. Следеће најнеопходније улагање је бунар за воду, постављање пода и прозора на делу школе.

Обновимо школу у Братиловцу!

Овом приликом позивамо оне који су у могућности, да новчаним прилогом, наставним средствима, школском опремом или школским инвентаром, помогну да се радови на школи приведу крају, и подрже иницијативу за опремање јединствене школе у природи у којој ће ђаци са Косова и Метохије моћи да се окупљају, уче и друже током лета.

ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар