Завршене акције

Опремљена нова кућа за Максимовићe

У току данашње акције, чланови наше организације допремили су намештај за опремање две дечије собе новог дома породице Максимовић из Коретишта. Владан, Хелена и Николина од данас, поред нове куће, имају и нове кревете, ормане и радне столове, којима смо, захваљујући нашим донаторима, улепшали и олакшали њихову свакодневицу.

Посебно нам је драго да смо покретањем акције, преузели значајну подршку овој шесточланој породици, која је до пре неколико месеци живела у старој и оронулој кући, у веома лошим условима и без могућности да њен проблем доспе у јавност. 

Захваљујемо се Канцеларији за Косово и Метохију, која је по покретању наше акције, омогућила да средства за изградњу куће буду обезбеђена из буџета Републике Србије. Због тога смо одлучили да донације, пристигле на рачун организације, усмеримо на уређивање просторија, како би се Макимовићи што пре уселили у свој нови дом.

Наш домаћин Марко Максимовић, захвалио се организацији и истакао колико је помоћ значила његовој породици. “Ова кућа нам много значи. Овде ћемо имати много боље услове него до сада. Захвалио бих се Хуманитарној организацији Косовско Поморавље, која нам је помогла да добијемо нову кућу, да није било вас, мислим да бисмо још увек живели у оним тешким условима.”