Пројекти

Помоћ привреди

У чему је проблем?

Срби на Косову и Метохији поред генералних тешкоћа које погађају читаву Србију и регион, боре се и са додатним проблемима насталим као последице ратних сукоба, отмица, протеривања, уништавања имовине, избеглиштва… Због вишедеценијске изолованости и потпуне економске стагнације многе породице које су након рата остале на Космету живе у крајње тешким условима, у сиромаштву или на ивици сиромаштва без могућности да раде или покрену сопствени бизнис.

Како помоћи?

Својим донацијама омогућили бисте сталне изворе прихода који би се касније усмерила на:

  • Помоћ појединцима за покретање породичног бизниса
  • Подршку произвођачима за проширење и развој производње
  • Бесплатну обуку за писање пословних пројеката, како би свако могао да се пријави на јавне конкурсе за финансирање пројеката

По чему се наш програм разликује од осталих?

Велика хуманитарна помоћ за народ на Косову и Метохији, од Срба из земље и дијаспоре, не изостаје већ више од 20 година. Међутим, улагања у саму економију и привреду су веома ретка, а појединачне хуманитарне акције за угрожене породице нису дугорочно решење за останак . Наша замисао је да се поред пружања помоћи онима којима је она најпотребнија, Хуманитарна организација „Косовско Поморавље” бави и покретањем економских пројеката који ће упослити младе и пружити им шансу да раде и развијају своје идеје. Један од таквих је и прва интернет продавница на Косову и Метохији – Купуј са Космета, коју смо покренули августа 2020. године, а већ сада више породица зарађује од продаје својих производа.

Информације о начину уплате донација можете пронаћи на следећем линку: ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар