Пројекти

Школа кошарке Косовско Поморавље

Наша организација представља вам школу кошарке „Косовско Поморавље“ – једину у овом делу Косова и Метохије. Као хуманитарна организација посвећена потребама деце и младих, трудимо се да унапредимо спорт за децу на Косову и Метохији и да им пружимо прилику да негују спортски дух, здраво одрастање и развијају таленат за спорт.

Школа кошарке Косовско Поморавље тежи да деци ствара подстицајно окружење за развој интелектуалних способности, спортског духа и тимског рада. Кроз наше активности, желимо да подстакнемо љубав према кошарци и пружимо деци искуство бављења спортом и прилику за професионалну каријеру, што им је, због околности у којима живе, ускраћено.

Коме је намењена школа кошарке у Партешу и шта је њен циљ?

Школа кошарке Косовско Поморавље у Партешу намењена је девојчицама и дечацима узраста од трећег до шестог разреда основне школе. Тренинзи су бесплатни и имају за циљ да окупе децу из села у околини како би кроз рекреативно бављење спортом имали здрав психо-физички развој, прилику за дружење и путовања и откривање нових талената. Све тренинге полазници ће имати у сали ОШ Доситеј Обрадовић у Партешу.

Зашто да донирате за школу кошарке?

Косовско Поморавље је крај где је српски народ у претходној деценији бележио позитиван природни прираштај. Нажалост, гетоизиране сеоске средине у овом делу Косова и Метохије нуде врло мало спортских и других садржаја за децу и младе. Због тога је велики број деце ускраћен да се кроз спорт развија, дружи и путује, а они посебно талентовани, о спортској каријери, често, само маштају. Проблем недостатка спортског и културног живота и могућност за препознавање талената још један је од разлога због чега многи родитељи у српским средина на Косову и Метохији не виде перспективу за своју децу.

Са жељом да одговорно приступамо проблемима са којима се срећемо, током свог хуманитарног рада, циљ нам је да оживимо спорт за децу. Управо је школа кошарке начин да ту мисију започнемо и надамо се проширимо на друге спортове.

Како подржати овај пројекат?

Захваљујући донацији и подршци нашег сталног донатора Луке Божека, у могућности смо да овај пројекат успешно започнемо и окупимо људе који ће на њему радити. У даљем периоду потребна нам је подршка за његово одржавање и развој. Важно нам је да укажемо на то да су деца и нормално одрастање први на листи свих наших дугорочних приоритета. Зато верујемо да ћете препознати значај овог пројекта и подржати га својим донацијама, а ми ћемо се потрудити да школа кошарке у Партешу буде тек прва коју смо отворили.

У циљу даљег унапређења наших активности, тражимо спонзоре и донаторе који би нам помогли да остваримо наше амбиције и допринесемо бољем детињству наше деце. Ваша подршка омогућила би нам наставак рада, набавку потребне опреме, учешће на утакмицама, организацију кампова и осталих режијских потреба.

Више информација можете пронаћи на посебном сајту
Школа кошарке Косовско Поморавље

Донаторска платформа

ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар