Пројекти

Школа кошарке Косовско Поморавље

Школа кошарке Косовско Поморавље један је од наших најважнијих пројеката посвећен деци на Косову и Метохији.

Зашто?

Косовско Поморавље је крај где је српски народ у претходној деценији бележио позитиван природни прираштај. Нажалост, гетоизиране сеоске средине у овом делу Косова и Метохије нуде врло мало спортских и других садржаја за децу и младе. Због тога је велики број деце ускраћен да се кроз спорт развија, дружи и путује, а они посебно талентовани, о спортској каријери, често, само маштају. Проблем недостатка спортског и културног живота и могућност за препознавање талената још један је од разлога због чега многи родитељи у српским средина на КиМ не виде перспективу за своју децу.

Коме је намењена школа кошарке у Партешу и шта је њен циљ?

Школа кошарке Косовско Поморавље у Партешу намењена је девојчицама и дечацима узраста од трећег до шестог разреда основне школе. Тренинзи су бесплатни и имају за циљ да окупе децу из села у околини како би кроз рекреативно бављење спортом имали здрав психо-физички развој, прилику за дружење и путовања и откривање нових талената. Све тренинге полазници ће имати у сали ОШ Доситеј Обрадовић у Партешу.

Шта је потребно да школа функционише?

Како би школа несметано и успешно могла да функционише потребно је обезбедити:
• Тренера са искуством у раду са децом
• Опрему за тренинге и утакмице (дресове, ранчеве…)
• Опрему за држање тренинга
• Помоћно особље за одржавање сале и свлачионице
• Превоз за такмичења и гостовања
• Кампове кошарке

Како подржати овај пројекат?

Захваљујући донацији и подршци нашег сталног донатора Луке Божека, у могућности смо да овај пројекат успешно започнемо и окупимо људе који ће на њему радити. У даљем периоду потребна нам је подршка за његово одржавање и развој. Важно нам је да укажемо на то да су деца и нормално одрастање први на листи свих наших дугорочних приоритета. Зато верујемо да ћете препознати значај овог пројекта и подржати га својим донацијама, а ми ћемо се потрудити да школа кошарке у Партешу буде тек прва коју смо отворили.

Своје прилоге за подршку школи кошарке можете уплатити помоћу инструкција за донирање на нашем сајту. Све предлоге за сарадњу можете нам послати мејлом и путем друштвених мрежа.

ДОНАЦИЈЕ

СПОРТ ЗА ДЕЦУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Оставите коментар