Извештаји акција

Заједно за обнову куће породице Пауновић

Наша организација, у сарадњи са Српском омладином за Космет из Београда покренула је акцију за обнову куће породице Пауновић из Понеша на Косову и Метохији.

Пауновићу су шесточлана породица, живе од неколико минималних примања, која укупно једва достижу једну просечну плату. С обзиром да породица има двоје школараца, новац тешко покрива и свакодневне потребе, док њиховој кући годинама треба реновирање.

Тежак живот породице Пауновић

Данијела и Иван родитељи Стефана, Санеле, Иване и Миле, кажу да су им тренутно најхитнији изолација, кров и још једна соба за спавање. Дом Пауновића је старе градње, већ дуже време прокишњава, а зими се веома тешко греје.

Село у коме живе је мешовито, после рата, броји око 190 Срба и 300 Албанаца. Срби су од тада смештени у неколико засеока, која нису претрпела спаљивања имовине и прогон. Сеоску школу користе и српска и албанска деца, подељена у две смене. Понеш је десетак километара удаљен од Гњилана, али прилично издвојен од српских средина, те је живот мештана, обично, ограничен само на српски део села.

Акција за обнову куће породице Пауновић

Након заједничке посете овој вредној и гостопримивој породици, одлучили смо да покренемо хуманитарну акцију за реновирање њихове куће. Веома нам значи што су акцију подржали млади из Ужица, који су приликом недавне посете породици донирали 2.000 евра за цреп и летве.

Реализовано:
– Реконструкција крова 2.400,00 евра (материјал и радови)

Потребно је још:
 – Доградња спаваће собе 2.500,00 евра (материјал и радови

Овом приликом позивамо све људе добре воље да се прикључе акцији и да нашим малим доброчинствима учинимо живот једне породице много лепшим!

Информације о начину уплате донација можете пронаћи на следећем линку: ДОНАЦИЈЕ
Сврха уплате: За Пауновиће

Много би нам значило и само дељење ове приче чиме шанса да урадимо велику ствар за једну породицу на Косову и Метохији постаје већа.

Извештај о успешном завршетку акције:
Завршени радови код Пауновића
Завршена реконструкција крова код породице Пауновић

Оставите коментар