Помогли смо

БОЖИЋНИ ПАКЕТИЋИ ЗА ВИТИНУ И ЦЕРНИЦУ

Другог дана нашег најрадоснијег празника, божићни пакетићи стигли су у Витину и Церницу, две од три српске енклаве, које ће наши чланови обићи за Божић у оквиру овогодишње акције „Осмех за Космет“.

Пакетићи са гардеробом и слаткишима, као и средства за наставу на даљину, су поклони деци са Косова и Метохије којима смо им улепшали овогодишње празнике заједно са студентима из Београда, Бања Луке и дијаспоре.

Школарцима из Витине и Цернице поделили смо 50 пакетића, а у току целе акције прикупљено је преко 150.  Овогодишњом акцијом желели смо да обрадујемо децу која одрастају у енклави, у свега неколико улица којима могу да се крећу и чије се детињство одвија у изолацији. Навикнути на ограничено кретање, неизвесност и мањак информација, страх од тога да ће поново бити одвојени од остатка своје земље, далеко је надвалдао страх од вируса.

Због пандемије Ковида 19, наши студенти били су спречени да посете браћу и светиње на Косову и Метохији. Тако да је традиционална хуманитрна акција студентске органзације Српски политички форум из Београда – Осмех за Космет – ове године била заједничка акција Х.О. Косовско Поморавље, организације Систем вредности, Удружења студената Републике Српске у Србији, Удружења студената Факултета политичких наука у Бања Луци, Организације Дигитална Србија, а уз подршку Организације српских студената у иностранству.

Донације за акцију прикупљане су у оквиру он-лајн кампање „Подели радост – срцем уз срце Србије“, а поклоне за децу из Цернице, Витине и Гораждевца, у име свих учесника, поделиће чланови наше организације другог и трећег дана Божића.

Хвала свима који су и ове године поделили радост са децом Косова и Метохије и у периоду тешком за све нас, остали срцем уз срце Србије!

Оставите коментар