Пројекти

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА БОЖИЋНЕ ПАКЕТИЋЕ ДЕЦИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

ПОДЕЛИ РАДОСТ – СРЦЕМ УЗ СРЦЕ СРБИЈЕ

ОСМЕХ ЗА КОСМЕТ 2020

Српска омладина и студенти окупљени око више организација из различитих градова, удружили су се ове године у оквиру хуманитарне акције „Осмех за Космет“ како би прикупили средства за куповину божићних пакетића деци из енклава на Косову и Метохији.

Под слоганом „Подели радост – срцем уз срце Србије“ започињемо заједничку кампању на друштвеним мрежама током које желимо да окупимо што више људи и подстакнемо оне који су у могућности да подрже нашу акцију.

С обзиром да је ове године број посета Космету био много мањи него претходних година, циљ нам је и да кроз акцију преносимо слике живота у јужној српској покрајини. Све што је пандемија вируса корона донела скоро читавом свету, није заобишло ни српски народ на Косову и Метохији. Велики број деце из удаљених енклава још увек немазимску гардеробу, школски прибор, играчке… 

Нажалост, околности у којима се налазимо због пандемије спречавају нас да посетимо нашу браћу и светиње на Косову и Метохији. Навикнути на изолацију, неизвесност и мањак информација, страх од тога да ће поново бити одвојени од остатка своје земље далеко је надвалдао страх од вируса.

Студенти из Србије, Републике Српске и Дијаспоре

Зато вас позивамо да нам се придружите и подржите нашу акцију дељењем на друштвеним мрежама, снимцима подршке и донацијама, како бисмо показали са смо срцем уз срце Србије!

„Осмех за Космет“ је традиционална хуманитрна акција студентске органзације Српски политички форум са Факултета политичких наука у Београду којој су се ове године прикључили чланови Х.О. Косовско Поморавље, организације Систем вредности, Удружења студената Републике Српске у Србији, Удружења студената Факултета политичких наука у Бања Луци и Организација Дигитална Србија уз подршку удружења из дијаспоре и региона.

Српски политички форум

Акција траје до 31. децембра 2020. године, а пакетиће деци из Метохије и Косовског Поморавља уручиће чланови Х.О. „Косовско Поморавље“ из Партеша.

ВАШЕ ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ НА:

Динарски жиро рачун код Комерцијалне банке:

205-266929-36

Динарски жиро рачун код Интеза банке:

160-6000000743964-30

ПејПал:
paypal.me/kosovskopomoravlje

Хуманитарна организација Косовско Поморавље
Краља Петра бб, Партеш
Гњилане

Оставите коментар