Пројекти

Летња школа у Братиловцу

Пројекат „Летња школа у Братиловцу“ осмишљен је са идејом да окупи децу из енклава на Косову и Метохији у оквиру едукативно-забавне летње школице и омогући им дружење, игру и учење за време распуста.

Током нашег хуманитарног рада на терену упознали смо много малишана који одрастају у енклавама у којима је, често, остала тек по једна српска кућа. Њихово детињство уоквирено је, нажалост, познатом, страшном бодљикавом жицом која им одређује границе кретања, али не и маште о ономе шта је иза ње.

Коме је летња школа намењена?

У данашње време, када је тешко и замислити одрастање без парка, бављења спортом, рођенданских журки, постоје и она деца чије су жеље далеко скромније од тога. Деца које желе другаре.

„Летња школа у Братиловцу“ је програм осмишљен и прилагођен малишанима из изолованих сеоских енклава на Космету. У оквиру школе деца ће имати прилике да кроз игру и радионице уче о свом језику, историји и вери, али пре свега да се друже и проводе време заједно.

Где и када се организује летња школа?

Летња школа организоваће се у селу Братиловце код Косовске Каменице, живописном планинском месту, идеалном за извођење рекреативне наставе. Наша организација, заједно са управом школе „Десанка Максимовић“, недавно је обновила већи део школске зграде у Братиловцу, са намером да служи редовној настави, али и летњем кампу. Деца ће, такође, често боравити и у манастиру Драганац.

Одржавање летње школе планирано је за август 2023. године.

Сматрајући од изузетног значаја здраво и безбрижно дечије одрастање позивамо вас да донацијама подржите пројекат „Летња школа у Братиловцу“.

Потребан буџет: 3000 евра

  1. Храна и смештај полазника
  2. Опрема за школицу
  3. Додатак за наставнике
  4. Трошкови организације

Подржите пројекат „Летња школа у Братиловцу“ за незаборавне успомене с распуста деце на Косову и Метохији!

Информације о начину уплате донација можете пронаћи на следећем линку: ДОНАЦИЈЕ
Сврха уплате: Летња школа

Оставите коментар