Пројекти

Летња школа у Братиловцу

Пројекат „Летња школа у Братиловцу“ осмишљен је са идејом да окупи децу из енклава на Косову и Метохији у оквиру едукативно-забавне летње школице и омогући им дружење, игру и учење за време распуста.

Током нашег хуманитарног рада на терену упознали смо много малишана који одрастају у енклавама у којима је, често, остала тек по једна српска кућа. Њихово детињство уоквирено је, нажалост, познатом, страшном бодљикавом жицом коју, најчешће, прелазе маштом.

Коме је намењена Летња школа?

У данашње време, када је тешко и замислити одрастање без парка, бављења спортом, рођенданских журки, постоје и она деца чије су жеље далеко скромније од тога. Деца које желе другаре.

„Летња школа у Братиловцу.“ је програм осмишљен и прилагођен малишанима из изолованих сеоских енклава на Космету и Метохији. У оквиру школе деца ће имати прилике да кроз игру и радионице уче о свом језику, историји и вери, али пре свега да се друже и проводе време заједно.

Где и када се организује Летња школа?

Летња школа организоваће се у селу Братиловце код Косовске Каменице, живописном планинском месту, идеалном за извођење рекреативне наставе. Наша организација, заједно са управом школе „Десанка Максимовић“, такође је и обновила већи део школске зграде у Братиловцу, са намером да служи редовној настави, али и летњем кампу. Деца ће, често, боравити и у манастиру Драганац, обилазити Ново Брдо и Грачаницу. Одржавање летње школе планирано је за јул/ август. Циљ нам је да окупимо децу из свих крајева Косова и Метохије. Планиран број деце (45), биће подељен у 3 групе.

NTC програм учења у нашој школици

Од лета 2024. године у нашој Летњој школи спроводићемо програм NTC учења кроз игру. Захваљујући професору Ранку Рајовићу, оснивачу програма, наши предавачи биће упознати са методама NTC учења и моћи ће да их примењују у раду са децом из енклава.

Уколико желите да више сазнате о пројекту Летњa школa можете погледати посебан сајт  https://letnjaskola.kosovskopomoravlje.org/

Извештај о Летњој школи 2023. године: Одржана прва летња школа у Братиловцу

Подржите пројекат за незаборавне успомене с распуста деце на Косову и Метохији!
Летња школа 2024

Оставите коментар