Завршене акције

Рачунар за Страхињу из Бинча

Наша организација наставила је са донирањем рачунара најбољим ученицима на Косову и Метохији. Компјутером обрадовали Страхињу Коцића из Бинча, ученика шестог разреда ОШ “Младен Марковић“ у Витини.

Страхиња је одличан ђак, а осим редовне наставе иде и у музичку школу у Врбовцу и свира хармонику. Његова школска другарица Ирена и он чине цело одељење шестог разреда у Витини. Време проведено у школи је једина могућност да се друже са другом децом. С обзиром да је Витина, после рата, готово чисто албанска средина, живот Срба одвија се у црквеној порти и малом школском дворишту.

Село Бинач удаљено је неколико километара од Витине, окружено је невероватном природом, коју обгрљује Биначка Морава по којој носи име. Српско становништво, иако опстаје, с годинама се смањује и одлази из овог краја. Због тога је и број деце у Витини из године у годину мањи, али се наставници труде да им на све начине пруже најбоље могуће образовање.

Црква Свете Петке у Бинчу

Наша мисија је да им у томе помогнемо и омогућимо деци из енклава на Косову и Метохији да имају боље услове образовања и лепше детињство.

Подржите наш пројекат за куповину рачунара!

Оставите коментар