Пројекти

Рачунари за децу из енклава

Онолико година колико је прошло од рата 1999. године, развој српских средина на Косову и Метохији заостаје за другим деловима земље. Заостатак је осим у економији и привреди, највидљивији и у условима за образовање.

Реорганизација школа и њихово пребацивање у сеоске средине захтевали су велика улагања у опремање. Нажалост, неке школске зграде и данас користе привремену опрему и инфраструктуру.

Прелазак на онлајн наставу и комбиновање са непосредном наставом, за ученике и наставнике на Косову и Метохији представљао је тежак проблем. Великом броју деце наставници нису били у могућности да одрже часове, јер деца нису имала рачунаре.

У школама није било довољно компјутера и таблета, школска година је пролазила, а једаном броју деце било је ускраћено основно дечје право да се образује. Како би успели да одрже континуитет у настави, поједини учитељи радили су у кућним условима, непосредно и појединачно, са децом која не могу да прате онлајн наставу.

Такви хероји и нас су инспирисали да помогнемо у решавању овог проблема и покренемо пројекат за куповину рачунара.

Да сви будемо повезани

Циљ нам је да, у договору са школама, ученицима који немају услове да прате савремену наставу поклањамо рачунаре, дајући могућност свима њима да уче и да се развијају.

До сада смо, захваљујући донаторима, успели да помогнемо многим породицама и решимо им овај, тренутно, велики проблем.

Позивамо све који су у могућности да се прикључе! Деца са Косова и Метохије имају права на образовање за боље сутра.

Донације

Оставите коментар