О НАМА

Хуманитарна Организација Косовско Поморавље 

Наша организација основана је у Партешу код Гњилана, на Косову и Метохији. Циљ нам је да пружимо помоћ Србима на КиМ и представимо свој родни крај. Трудимо се да, кроз хуманитарни рад, причамо о животу на Косову и Метохији, о нашој свакодневици, о проблемима породица, о положају младих и могућностима за одрастање, школовање и останак. Важно нам је да све наше хуманитарне акције и пројекти помогну народу на Косову и Метохији. Такође се трудимо и да укажу на оно чиме би се, на дугорочном плану, требало бавити зарад генерација које долазе. 

Шта смо до сада урадили?

Због тога смо и рад организације поделили у неколико важних сегмената којима се истовремено бавимо од оснивања. У њих спадају наши пројекти за:

  • помоћ становништву, породицама са децом и старијима 
  • помоћ малим произвођачима, газдинствима, пољопривредницима, занатлијама
  • помоћ младима и деци 
  • подршка српским институцијама и цркви 

Транспарентним, редовним и истинитим обавештавањем са овог подручја и објављивањем информација о пруженој помоћи, узвраћамо поштовање донаторима.  Желимо да градимо систем од поверења кроз који ће помоћ и подршка долазити правовремено до оних којима је то потребно. Сваку нашу акцију прати животна прича представљена кроз снимке и фотографије косметске свакодневице, коју и ми живимо у нади да овде останемо.

Кроз петогодишње бављење хуманитарним радом на терену, решили смо многе појединачне проблеме наших суграђана, значајно помогли институције и питање деце и младих ставили у фокус наших активности. Стипендије за ђаке и студенте, развој спорта и других садржаја за децу само су неке од идеје којима желимо да наше окружење учинимо бољим и безбрижнијим местом за живот.  

Купуј са Космета – помоћ произвођачима

Један од начина за оснаживање породица и економски опоравак Срба на КиМ видели смо у  нашој платформи Купуј са Космета. У питању је онлајн продавница која окупља и помаже произвођачима са Косова и Метохије да дођу до својих купаца. Онлајн продаја на Косову и Метохији још увек није заживела. Ми смо је препознали као шансу за домаће произвођаче заробљене у затвореном и неизвесном тржишту. Зато се на све начине трудимо да подржимо људе да самостално привређују и живе од свог рада.

Придружите нам се у мисији за помоћ останку Србима на КиМ

Уколико вам се овај кратак увод о ономе што радимо свидео, ми смо отворени и позивамо вас да нам се придружите, упознате наш тим и подрже рад Хуманитарне организације Косовско Поморавље.

Можете нас пратити и пронаћи на друштвеним мрежама.