Помогли смо

Видовданска акција – Студенти из Београда и Бања Луке за децу са Косова и Метохије

Чланови наше организације данас су, уочи великог празника Видовдана, посетили вртић „Колибри“ у Партешу и том приликом донирали апарате за опремање кухиње у оквиру вртића, а децу која у њему бораве, обрадовали новим играчкама. Посебно нам је драго да су средства за реализацију данашње акције, омогућена заједничком донацијом студената Факултета политичких наука из Београда и њихових колега са Факултета политичких наука из Бања Луке.

Својим залагањем, млади из Београда и Републике Српске, показали су да радољубље и брига о свом народу, превазилазе све тешкоће и ограничења са којима се тренутно суочавамо, због многих политичких и друштвених околности. Они су у последњих неколико месеци, у оквиру акције „Осмех за Космет“, коју већ више година спроводи студентска организација Српски политички форум, прикупљали новчана средства за помоћ српском народу на Косову и Метохији. Том приликом је у Београду и Бања Луци, организовано више хуманитарних догађаја културог, образовног и забавног карактера, посвећених српском културном и историјском наслеђу на Космету.

Овим путем се срдачно захваљујемо нашој браћи из Бања Луке и Београда на сарадњи и подршци. Жеља нам је да наставимо да помажемо васпитно-образовним институцијама и тиме допринесемо лепшем и здравијем одрастању наше деце, али и да заједно чувамо идентитет и приврженост свом народу. Надамо се да ће данашња акција бити подстрек свима, а првенствено нашим младим сународницима, да подрже наш хуманитарни рад и останак младих на Косову и Метохији.