Помогли смо

Даривани поклони бебама у Пасјану

У јуну месецу 2019. године Хуманитарна организација „Косовско Поморавље“ покренула је акцију прикупљања помоћи за бебе које се рађају у Пасјану.

Наша идеја била је да се, уз помоћ добрих људи, помогне мамама и једином српском породилишту у Косовском Поморављу. Прикупљали смо средства за бебе у њиховим првим месецима, спаваћице за породиље, опрему за бебе, флашице, дуњице, памперс, млеко за бебе, хигијенска средства за бебе.

На Видовдан, чланови организације мамама и њиховим бебама, даривали су пакете.

Међутим, овде се акција није завршила. Јована Марјановић из Земуна, наш донатор, препознала је значај оваквог вида помоћи и одлучила да подржи рад организације, и том приликом обезбедила средства за четрнаест поклон-пакета. Јуче су чланови организације мамама и њиховим бебама, које су рођене у новембру, поделили поклон-пакете.

Трудићемо се да у наредном периоду сваком новорођенчету дарујемо пакет и на тај начин поспешимо пораст наталитета. Њима је ова помоћ од великог значаја, јер становништво Косовског Поморавља већ годинама живи на рубу сиромаштва.

Број новорођених беба порастао је од када се отворило прво породилиште 2015. године у Пасјану. Са првим корацима малишана шириће се и српски дух у Косовском Поморављу. То је једини пут опстанка Срба на простору Косова и Метохије.

Овом приликом захваљујемо донатору и молимо све добре људе који су у могућности да помогну, како бисмо акцију наставили.

породилиште у Пасјану