Завршене акције

Додељене четири стипендије студентима и ученицима са Косова и Метохије

У оквиру нашег сталног пројекта помоћ становништву, овог месеца додељене су прве четири стипендије студентима и ученицима са Косова и Метохије.

Добитници првих стипендија, у износу од 100 евра месечно, су ученици Јован Стојковић из Партеша код Гњилана и Тамара Милетић из села Опрашке у општини Исток. И студенткиње Ивана Ристић из Јасеновика код Новог Брда и Јована Трајковић из Кормињана, недалеко од Косовске Каменице.

Стипендије Х.О. Косовско Поморавље

Стипендирање ученика и студената и подршка образовању су приоритет наше организације у овој години. Због тога се посебно захваљујемо донатору Луки, несебичном, младом човеку, који живи у САД-у, на томе што је препознао значај оваквог подухвата и постао наш стални донатор. Лукине донације ће ићи искључиво у сврхе стипендирања, чиме ћемо директно помагати одличне ученике и студенте.

Надамо се да ће, следећи Лукин пример, ову акцију подржати још људи и, у складу са својим могућностима, помоћи некој младој особи на почетку животног пута.

Образовање и помоћ младима на Косову и Метохији морају бити на првом месту свима који мисле о будућности и останку нашег народа овде. Нажалост, неретко је случај да породице нису у могућности да сносе трошкове студирања своје деце или у томе једва успевају. Немали број њих, због лоше финансијске ситуације, не може да настави школовање или усавршава своје таленте.

Образовани и остварени млади људи јесу темељ сваког здравог друштва. Сматрамо да је, због тога, најважније да се младима на Косову и Метохији пружи подршка да напредују и развијају личности, како би сутрадан могли и умели да родном крају и читавој земљи помогну знањем и узврате љубав и подршку.

Биографије стипендиста као и реч донатора можете прочитати на следећем ЛИНКУ.

Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!

ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар