Завршене акције

Радост и подршка манастира Сланци

Са благословом манастира Сланци наши пријатељи окупљени у мисионарско братство посетили су Косово и Метохију. Заједно са музичким саставом Метох донели су помоћ потребитим породицама и поклонимо се светињама.

Најпре их је окрепило гостопримство братије манастира Драганац и људи окупљених око светиње. Све их је, кажу, подсетило на љубав какву осећају међу најближима. Радосни што су заједно запевали са братом Николом Стојковићем и многобројним присутним народом, након предивне Трпезе Љубави.

У Грачаници су били сведоци још једних тренутака радости – Света тајна Венчања одслужена је у задужбини Светог краља Милутина, као саборној и парохијској цркви тамошњег нашег народа.

Затим су се упутили Косовском Поморављу где смо их чекали ми, као стални домаћини на Косову и Метохији. И ове године упутили смо их потребитим српским породицама нашег краја којима су доделили новчану помоћ од по 700 евра.

Посетили смо породице у селима:

Сливово, домаћин породица Станковић која има 2 сина. Старијем сину, уз труд родитеља, испуњена је жеља да тренира фудбал. Због таквих обавеза су нас дочекали супруга Станковић и њен млађи син.

Извор, махала Миљкови, домаћин породица Миљковић и њихово имање са погледом на величанствене пределе. Приметивши окићену капију, за свадбено весеље у нашим пријатељима заиграла је радост. Дочекали су нас домаћин и домаћица са својом најмлађом ћерком. Њихов најстарији син се оженио пре више од годину дана и на тлу Косова и Метохије, пар дана пре него што ћемо их посетити, родила се ћерка Софија, још једна бебица чији родитељи желе да њихова деца одрастају и живе на земљи својих предака.

Велико страдање породице Антић, из села Понеш, почело је кад им се упокојио син, оставивши троје деце. После синовљеве смрти родитељи су се тешко разболели, док други син исто није лако поднео губитак брата. Након ове посете, молитвено смо уз наше домаћине да истрају у својој борби.

У селу Ранилуг дочекује нас породица Милановић. Иако су их пратиле тешке животне околности заједно се боре и на лицу домаћина, домаћице и сина, који су нас дочекали, видимо истрајност коју прати блага ведрина духа.

У Врбовцу породицу Јеринић коју смо већ посетили јесенас. Већ упознати са здравственим стањем домаћина, који је рањен на послу остао у инвалидским колицима, одлучили су да опет виде њега, супругу и његове синове и однесу им шах, јер су сазнали да су љубитељи ове игре.

Поклонивши се Светињама и страдањима нашег народа, својим кућама и свакодневним пословима, кажу наши пријатељи, не враћамо се исти. Ми им се још једном захваљујемо на љубави, молитвама и помоћи. Сваким доласком они оплемењују и теше многе породице на Косову и Метохији, а нама чине посебну радост.

Позивамо вас да подржите и друге акције наше организације којима помажемо народ на Косову и Метохији.

Акције у току
Пројекти
ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар