Завршене акције

Ристићи добили неопходне машине

Захваљујући помоћи Удружења Бадњак из Александровца, наша организација је спровела акцију помоћи породици Ристић из Извора код Новог Брда. Породица Ристић је четворочлана породица која се бави пољопривредом и сточарством. Тренутно им је најпотребнија била помоћ у виду пољопривредних машина: косачице и машине за сакупљање сена.

Ристићи чувају осам крава и четири телета, па су им ове машине од великог значаја како би олакшали рад у пољу и ефикасније обезбедили храну за стоку. Вредност купљених пољопривредних машина износи 1100 евра.

У разговору са породицом Ристић сазнали смо да чување крава може бити захвално и да се од тога може живети. Продаја млека и сира доноси приходе који издржавају њихову породицу, укључујући и једног студента, њихову ћерку Анђелу.

Син Лазар је навео да би најрадије остао да живи на селу, а с обзиром на то да је завршио средњу школу, планира да упише факултет. Овакве акције помоћи нашим пољопривредницима и сточарима су од великог значаја, јер помажу оживљавање ових грана привреде које су кључне за опстанак Срба на Косову и Метохији.

У времену када је све мање грла стоке у селима, неопходно је подржати оне који желе да живе од свог рада. Због тога ћемо се трудити да и у будућности, у оквиру нашег пројекта Помоћ привреди, помажемо нашим домаћинствима да унапреде своје привређивање и тако стекну финансијску стабилност неопходну за опстанак на овим просторима.

Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!
Донације

Оставите коментар