Живот на КиМ

Подржи Х.О. Косовско Поморавље – ту сам рођен ту остајем

Хуманитарна организација „Косовско Поморавље” основана је 2019. у Партешу код Гњилана.

До сада смо у сарадњи са донаторима помогли болници и породилишту у Пасјану, вртићу у Партешу, предшколској установи и цркви у Витини, школи у Томанцу, улепшали празнике ђацима из Цернице, Витине и Гораждевца и помагали у отклањању штете од поплава на централном Косову и у Поморављу.

За време ванредног стања на Косовскм Поморављу поделили смо преко 4 тоне хране угроженим породицама, преузимали и делили лекове старијем становништву, обезбеђивали бесплатне маске и дезинфекциона средства за грађане и институције. Покренули смо више акција за изградњу и обнову кућа породицама са децом и свакоднвено се трудимо да са лица места преносимо живу слику косметске свакодневице.

Купуј са Космета

Осим хуманитарним радом, бавимо се и покретањем економских пројеката који ће упослити младе на Косову и Метохији и пружити им шансу да раде и развијају своје идеје. Један од таквих је и прва интернет продавница основана на Косову и Метохији–„Купуј са Космета”.

Покренули смо је са циљем да малим произвођачима са Космета помогнемо да прошире тржиште и унапреде појединачне и породичне производње. Како би овај пројекат био одржив потребна су средства за куповину пластеника, садница, машина и остале опреме за производњу, како бисмо повећали понуду, али и подршка продаји и дистрибуцији, која је добродошла од свих удружења, појединца, других градова, институција, дијаспоре…

У наредном периоду желимо да кроз активности које се тичу очувања српске историјске и културне баштине, развоја спорта, културе и образовања, обогатимо културни и друштвени живот деце и младих и допринесемо подизању свести о значају очувања нашег идентитета и језика и останка српског народа на Косову и Метохији.

Ми смо Моравци – кадри стићи и утећи и на страшно месту постојати! Позивамо вас да будете уз нас.

ДОНАЦИЈЕ

Уколико желите, можете уплатити динарску донацију на:

Динарски жиро рачун код Комерцијалне банке:

205-266929-36

Динарски жиро рачун код Интеза банке:

160-6000000743964-30

Инструкције за донације из иностранства

Хуманитарна организација Косовско Поморавље
Краља Петра бб, Партеш
Гњилане
+381 64 14 79 577

Оставите коментар