Живот на КиМ

Две године рада из љубави

Љубав. Пре две године, овом речју и због ње, у Партешу на Косову и Метохији, основали смо Хуманитарну организацију Косовско Поморавље. Из љубави према нашем народу, завичају и пријатељима, окупили смо нашу малу, сложну дружину.

Многим, нама и данас необјашњивим путевима, до свих оних, тада нам непознатих људи, водила нас је мисао о љубави према ономе што радимо и у шта верујемо. Она иста с којом су нам у сусрет долазили сви добри и хумани људи и искрено нам помагали и подржавали нас, не жалећи времена и труда.

Колика је њена снага уверили смо се и када су ове године затворене све границе и административни прелази. Показало се, тада, да су братска љубав и снажна вера заиста безграничне и несаломиве. Иза нас је у овој години дуг и неизвестан период изолације и одвојености од остатка земље на који не можемо да се не осврнемо, јер смо из њега научили много.

У временима великих криза једино што нам преостаје је да будемо ту једни за друге и да свако свакоме помогнемо, не марећи ко је ко и чији је ко и да ли ћемо нешто добити заузврат. Када најтеже прође, не смемо да заборавимо да је наше увек да волимо и бринемо једни о другима, да се помажемо и да се не делимо, да се миримо и праштамо и притекнемо у помоћ. Јер недаће зато и долазе – да нас подсете. Да су сви људи на свету у својим бригама и проблемима, па и хуманитарци, па и донатори. И да нико од њих нема ни вишак новца, нити је докон, већ имају јаку и чврсту вољу и пламениту потребу да оно што им је Бог дао поделе на радост и корист са онима који немају довољно. И да ако тако будемо увек чинили, свет ће бити лепше и боље место.

Хвала вам што сте нам помогли да за време ванредног стања нашим људима на Косову и Метохији не зафали ни хране, ни лекова, ни друге помоћи, а највише вам хвала што се нисмо осећали заборављенима. Поносимо се што смо, упркос околностима које је ова година донела, успели да остваримо давно замишљен економски пројекат „Купуј са Космета“ и да га заједно са нашим пријатељима из Организације Дигитална Србија свакога дана, по мало, развијамо.

На несебичној помоћи захваљујемо свим нашим добротворима, посебно нашој браћи у расејању коју из разних земаља обједињује љубав према својој земљи и народу. Благодаримо верним братијама из манастира у Драганцу и Сланцима на молитвама и доброчинствима за Србе на Косову и Метохији и непрекидну подршку нашем раду.

Ову годину памтићемо не као годину отуђења већ као годину солидарности. Надамо се да ће следећа бити још успешнија. И верујемо да, како је говорио Патријарх Павле, оно што у љубави од Господа иштемо, то ћемо и добити!

Живели!

Оставите коментар