Живот на КиМ

Захвалност Краљевском пару

Поред свих недаћа које су нас задесиле последњих деценија краљевски пар, принцеза Катарина и престолонаследник Александар Карађорђевић, није заборавио српски народ на Косову и Метохији.

Фондација Принцезе Катарине Карађорђевић дужи низ година несебично помаже српском народу. Поред завета, који је у Високим Дечанима положио краљ Александар Први Карађорђевић, краљевски пар је својом љубављу и бригом повезан са српским народом на Косову и Метохији.

Становници Косовског Поморавља на томе су им захвални, још увек у нашем сећању живе дела Александра Карађорђевића, ослободиоца Косова. Краљевски пар својим залагањем и хуманитарним радом одржава његов завет и нашу наду.

Јелена Ћеранић, члан Удружења Краљевина Србија, уручила је захвалницу краљевском пару у име хуманитарне организације „Косовско Поморавље“. Велику захвалност дугујемо Предрагу Меденици, председнику извршног одбора Удружења Краљевине Србије, који је у име краљевског пара захвалницу примио. Српски народ у Косовском Поморављу успева да истраје под притисцима и сачува свој идентитет и историју, овакав вид подршке нам помаже да у томе истрајемо.

Завет и хуманитарни рад краљевског пара представља мотив у даљем раду хуманитарне организације „Косовско Поморавље“.