Догађаји

Живот иза жице: Како је одрастати на Косову и Метохији данас?

Веома често у медијима чујемо о проблемима и сукобима на Косову и Метохији. Међутим оно што  не знамо је какав је живот деце и младих окружен таквим дешавањима. Како Срби живе свакодневно на централном Косову, Косовском Поморављу, Сиринићкој жупи, Метохији и на северу јужне покрајине?

Овом приликом Хуманитарна организација Косовско Поморавље вас позива на хуманитарну трибину у уторак 27. јуна од 18 часова на Правном факултету Универзитета у Београду на тему „Живот иза жице: Како је одрастати на Косову и Метохији данас?“ где ћете моћи да чујете из прве руке:

  • какав је живот деце на Косову и Метохији
  • да ли млади имају перспективу да се усавршавају, раде и остану на КиМ
  • шта је могуће урадити како би живот наших суграђана био бољи

Млади немају прилике да причају о својим проблемима нити да представе идеје и начине како да њихов положај у друштву буде бољи и да одлазак не буде једино решење.

Деца која живе сама, по енклавама, често су усамљена и чезну да се играју са вршњацима, из својих села годинама не излазе, а околина у којој живе, осим што немам игралишта и паркова, нажалост, није ни безбедна. Слободна игра, шетње, вожња бициклом за многе малишане на Косову и Метохији прави је ризик.

Зато смо одлучили да овог лета, у оквиру школе у селу Братиловце код Косовске Каменице, опремимо летњу школицу за игру и дружење ових малишана.

Као екипа која живи на Косову и Метохији овом приликом вас позивамо да присуствујете нашем догађају, да причамо о деци и младима на КиМ, да причамо о другарима из енклава широм Космета. Надамо се да ћемо, заједничким снагама, успети и да прикупимо средства за реализацију летње школице у Братиловцу.

Говорници на овој трибини су:

Никола Васић, економиста и оснивач организације

Марија Васић, новинар и ПР организације

Јелена Цветковић, студент Медицинског факултета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Стефан Мирковић, правник и секретар организације

Догађају могу присуствовати сви заинтересовани грађани.

Такође можете попунити и пријаву за догађај: ПРИЈАВА

Оставите коментар