Извештаји акција

Опремање вртића у Осојану

Хуманитарна организација Косовско Поморавље покренула је акцију за опремање вртића „Маја“ у Осојану, као још један пројекат посвећен подршци у одрастању и образовању деце на Косову и Метохији.

Предшколска установа „Маја“ почиње са радом од септембра, ове године, до када је неопходно опремити просторије за боравак деце и запослених.

За рад вртића недостају столови и столице за децу, кухињски елементи и опрема за канцеларију за васпитаче.

Циљ 5.000 евра

Више од тридесеторо деце из Осојана, Клине и околине од септембра ће боравити у овом вртићу. Тринаест радних места при установи значајно ће помоћи породицама запослених и подржати њихов останак на Косову и Метохији.

Образовне институције вишеструко су важне за живот Срба на Космету. Оне су пре свега места која окупљају децу и пружају им безбедно окружење за учење и игру, што им је током одрастања у енклави често ускраћено. Док, узимајући у обзир економску ситуацију, уз здравство и администрацију, једина су шанса за запослење младих.

Осојане и околина за сада броје највећи број српских повратника на Космету. Храброст и истрајност мештана овог метохијског краја препознао је наш блаженопочивши митрополит Амфилохије под чијим је благословом почела обнова цркве и повратак Срба у Осојану. Народ Осојана поносно чува успомену на свог вољеног Ђеда бранећи, свакодневно, вером и животом, Метохију од заборава и нестанка.

Подршка акцији за опремање вртића у Осојану један је од начина да будемо уз српски народ у Метохији и неким новим генерација покажемо да нису сами!

Информације о начину уплате донација можете пронаћи на следећем линку: ДОНАЦИЈЕ
Сврха уплате: За Осојане

Извештај о успешном завршетку акције:
Помогли смо отварање вртића у Осојану

Оставите коментар