Догађаји

Промоција наше организације у Драганцу

Наши чланови Марија Васић и Стефан Мирковић одржали су у недељу, 30. априла, промоцију организације Косовско Поморавље у манастиру Драганац.

Посетиоци из Београда могли су да се упознају са детаљима о раду и мисији организације. Посебно смо истакли наше пројекте за подршку деци школског узраста и студентима, као и породичним производњама.

Веома нам је важно да се о животу на Косову и Метохији прича из угла људи који овде живе и виде своју будућност. Због тога смо пажњу посветили причама о животу породица са децом, њиховом труду да раде и остану у својим селима, али и тешкоћама да одгаје и одшколују децу у неразвијеним срединама.

У оквиру промоције представљена је и продавница Купуј са Космета, а наш Стефан је присутнима говорио о малим произвођачима са КиМ, могућностима за унапређење њихових производњи и о томе колико је важно економско оснаживање породица.

Захвални смо свима који су са пажњом слушали наше предавање и манастиру Драганац који нам је дозволио да се оно одржи у оквиру манастирских просторија. Надамо се да ће овакви сусрети помоћи да посетиоци који долазе на Косово и Метохију да обиђу српске светиње, упознају и људе одавде и приближе се проблемима и народу на КиМ, како бисмо их заједно доживели и решавали као своје.

У наредном периоду обавештаваћемо вас и позивати да посетите наше догађаје.

Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!
ДОНАЦИЈЕ

 

Оставите коментар