Завршене акције

Донација за црквену салу у Урошевцу

На позив свештеника Трајка Влајковића подржали смо и помогли реновирање црквене сале у Урошевцу донацијом од 750 евра како би у понедељак 11. септембра све било спремно за почетак прославе 90. годишњице од освећења храма у овом граду.

Овом приликом позивамо све да, у понедељак, на празник Усековања главе Светог Јована Крститеља дођу у Храм Светог цара Уроша у Урошевцу и присуствују светој литургији, коју ће служити његово преосвештенство епископ рашко-призренски Теодосије.

У граду Светог цара Уроша данас не живи ниједан Србин. Саборни храм је, у послератним годинама, постао једина и заједничка кућа за све прогнане и Србе из околних урошевачких села. Тражећи утеху због изгубљених домова и молећи се да се сви протерани врате, Срби из Урошевца окупљају се и данас око саборног храма, јединог уточишта у свом граду.

Због тога је веома важно да поводом предстојећег малог јубилеја цркве у Урошeвцу будемо сабрани у име Господње и у молитви за мир и љубав покажемо да нисмо заборавили царев град и све из њега прогнане.

Хвала вам што сте и у овој акцији били уз нас. Уколико сте у могућности подржите наш рад и останак Срба на Косову и Метохији!

ДОНАЦИЈЕ

Оставите коментар