Извештаји акција

Помозимо породици Радић

У време када сви јуримо за профитом, угледом, лагодним животом, заборављамо сврху човековог постојања. Од малена смо учени да друговима помажемо у невољи, да делимо, јер срећа је једино што када се дели расте.Нажалост, уместо тога постајемо пасивни посматрачи друштвене стварности, губећи осећај хуманости.Саосећање и хуманост, у модерном душтву, нашле су се на озбиљном испиту. […]

У време када сви јуримо за профитом, угледом, лагодним животом, заборављамо сврху човековог постојања.

Од малена смо учени да друговима помажемо у невољи, да делимо, јер срећа је једино што када се дели расте.
Нажалост, уместо тога постајемо пасивни посматрачи друштвене стварности, губећи осећај хуманости.
Саосећање и хуманост, у модерном душтву, нашле су се на озбиљном испиту. У посети поридици Радић из Клокота суочили смо се са чињеницом да смо као друштво изгубили осећај доброчинства.

Небојша Радић са својим синовима Дарком, Дејаном, Немањом и Јованом угостио је чланове наше организације. Дечаци су данас са нама поделили срећу и радост, а ми нисмо били ту да са њима поделимо њихову тугу, када је пре две године њихова мајка изненада преминула.
Дечаке је живот приморао да пре времена одрасту.

Суочен тешким губитком отац Небојша трудио се да им пре свега обезбеди љубав, бригу и подршку. За материјалну угодност просто није било времена, а још мање могућности. Дечаци истичу да им отац Небојша пружа нешто највредније, а то је љубав и подршка, нешто сто се новцем не може купити.

Малишани су изразили жељу да добију рачунар, а Небојша истиче да би им нови фрижидер решио много мука.
Овој породици је живот много узео, али они на то нису могли да утичу. Ми још увек можемо утицати да нама ово време не одузме саосећање и доброчинство.
Хуманитарна организација „Косовско Поморавље“ позива све људе који су у могућности да помогну породици Радић из Клокота.

Извештај о успешном завршетку акције: 
Радост за породицу Радић
(04.12.2019)